Kategorier
Okategoriserade

Måla om festlokalen

Det finns många goda anledningar att göra en ytrenovering av en festlokal som blivit lite chanserad. En festlokal är en stor investering och sådana skall man förvalta väl. En fräsch och fin festlokal är trevligare att använda, både din släkt, vänner och för dig själv men även för de som eventuellt skulle vilja hyra en den. 

Att ha sin tillställning i en festlokal är det överlägset bästa sättet att festa och fira på utan att behöva oroa sig för att man stör sina grannar med stojiga gäster och hög musik. En fin festlokal gör festen munter och upprymd. 

Det lättaste sättet att fräscha upp sin lokal är att måla den. Att måla om är varken särskilt dyrt eller tidskrävande. Det finns skickliga målare i Stockholm som är både prisvärda och snabba.

Välj festliga färger

När du målar om kan du få det som du vill ha det. Kanske hade lokalen en färg från början som du aldrig riktigt tyckt om. Nu har du möjlighet att byta till något i din egen smak. Många kanske tänker att vitt är en bra färg för en festlokal men det beror på. Vitt kan ibland kännas lite för kliniskt och opersonligt. En helt vit lokal kanske inte ger ett särskilt mysigt intryck. Om du skall välja en ljus färg kan det vara bra att satsa på en bruten nyans, det gör också att lokalen kommer hålla sig fin längre då de små skavanker som blir när folk stöter emot väggarna inte blir lika synbara.

Färger som tål fest

Även om du kanske tycker det är snyggt med en sidenmatt yta så måste du tänka på vad som är praktiskt i en lokal där det kommer vara mycket stoj och oförsiktiga människor. Matta väggar samlar lättare på sig smuts och handavtryck och liknande syns tydligare. Välj en lite blankare färg som är smutstålig och som enkelt går att torka av i de fall någon råkar skvätta rödvin på väggen. 

Ta hand om din festlokal

Visst blir det en utgift när man väljer att måla om sin festlokal men den investeringen kommer vara väl värd sina pengar. En fin lokal tas om hand bättre av de som besöker den och det gör att du kan spara in på andra renoveringsåtgärder. Kanske kan du vänta lite längre med att till exempel renover a badrummen, köket eller slipa golven. 

Det är också så att om du hyr ut din lokal så kommer den vara mer intressant om den är fin och nymålad. Du kan dessutom ta en högre hyra av de som vill låna din festlokal. 

Lycka till med målningen!