Kategorier
Fest

Praktiskt att hyra partytält i Stockholm

När det var dags för den årliga kakdagen i föreningen för hemmabagare bestämde de att hyra ett partytält i Stockholm. Praktiskt vid både bra och dåligt väder.

Alla i föreningen hade förberett sig en längre tid för den stora kakdagen. Inte bara de utan även ortsborna i förorten till Stockholm. De första åren hade de hållit till i Lottas trädgård men gräsmattan hade blivit illa tilltygad då det kom så mycket folk och trädgården var inte särskilt stor.

Sedan hade de hyrt in sig i en folkpark, vilket hade fungerat bra. Men nu hade dagen blivit så populär att de valt att vara ute på ett stort fält. Inte bara gästerna hade ökat i antal utan även medlemmarna. Nu fanns det kakor så det både räckte och blev över då de flesta ville vara med på dagens ärofyllda tävling för bästa kaka.

Hyra partytält för att skydda de goda bakverken

Föreningen hade anlitat ett företag för att hyra partytält. Men de skulle byta på grund av att företaget inte hade den storlek som krävdes vid tävlingen och dessutom hade de inte så många som krävdes. Lotta som var en i styrelsen hade åtagit sig att hitta partytält som passade för årets kakdag.

Det tog inte lång tid innan hon lyckades hitta det som de sökte. Företaget kunde även leverera dagen innan och hjälpa till att sätta upp tälten. Efter att ha dubbelkollat med de andra i styrelsen skickade hon in en beställning. Det skulle bli tjugo partytält varav ett skulle vara större och användas vid själva tävlingen.

Jättestort partytält hyrdes

Det stora tältet skulle precis som de andra tälten vara öppna på sidorna vid fint väder. Det skulle bli så maffigt. Partytältet från Stockholm tog nämligen 150 personer och skulle bli imponerande med alla tävlingskakor på display. Besökarna köpte ett kakhäfte och kunde prova alla kakor som fanns i de andra tälten. Sedan var det dags att rösta.

Det började dra ihop sig till den stora kakdagen och tälten anlände till fältet där hela evenemanget skulle gå av stapeln. Allt var noga planerat i förväg och leverantörerna hade fått informationen vid beställning. De var vana vid jobbet och tälten kom upp snabbt och utan problem. Dagen därpå kunde alla komma tidigt och förbereda sina bakverk i skuggan, skönt för både bagare och bakverk.