Kategorier
Okategoriserade

Julmarknad Hildesheim – en upplevelse du inte får missa

För många så är en julmarknad själva startskottet för att den riktiga känslan av jul ska infinna sig. Varm choklad, mörker, ljus tända, julbelysning, körer som sjunger och doften av rostade mandlar – allt detta tillsammans med andra och där man även kan köpa lokalt producerade saker. Det är något alldeles speciellt med en julmarknad, det tycker de allra flesta. 

Om man ser till en svensk julmarknad så handlar det emellertid om en blygsam företeelse i jämförelse med det som äger rum i andra länder. I synnerhet de som anordnas i Tyskland. I Tyskland är en julmarknad lite av extra allt: ta allt det du är van vid från Sverige och multiplicera det med tio och du får den tyska julmarknaden. 

Vi skulle definitivt säga att det är en upplevelse som du inte får missa – och idag så finns det också väldigt bra förbindelser som ger dig den möjligheten. Att boka in ett busspaket till julmarknaden i Hildesheim är ett exempel på detta. 

Kom i stämning med en julmarknad i Hildesheim 

En julmarknad i Hildesheim innebär att du får ta del av den unika stämningen som en tysk julmarknad bjuder – men utöver detta så får du även bo på lyxhotell, besöka andra närliggande städer – Hannover och Kiel – åka färja och ta del av intressant och spännande shopping. Allt detta i sällskap med andra som är där av samma anledning som du. 

Hildesheim är en mysig liten stad som ligger ungefär tre mil utanför Hannover och som är känt för det vackra torget där ett av världens vackraste korsvirkeshus ligger placerad. Det är också på det torget som en denna julmarknad äger rum. Googlar du så kommer du att se att det hela påminner om någonting som hämtat ur en Disneyfilm – det är vackert, det är spektakulärt och det är drömmen om jul fångad och personifierad. En julmarknad i Hildesheim bör upplevas – om och om igen. Ett perfekt sätt att komma i stämning inför vår svenska jul.